Vacatures

Commercieel medewerkerTelemarketeerAdministratieve kennisverwerkerAdministratief medewerkerRedacteur Facilitair Journaal

Commercieel medewerker

De medewerker op de afdeling Advertentieservice van het Facilitair Journaal en jet Kenniscentrum voor facilitair management en gebouwbeheer legt nieuwe contacten  met (potentiele) adverteerders. Dit houdt in het bellen met en bezoeken van mogelijke, commerciële relaties. Daarnaast onderhoudt de medewerker het contact met deze commerciële relaties en begeleidt hen in de verwerking van de opdrachten, waaronder administratief, webbouw en vormgeving.

Van genoemde medewerker worden doorzettingsvermogen, zelfstandig kunnen werken en een commerciële aanleg verwacht. Ervaring met (advertentie)verkoop is gewenst, doch het gebrek eraan is niet onoverkomelijk, mits deze beschikt over commerciële ervaring. Nauwkeurigheid en de bereidheid tot telefoneren vormen eveneens een vereiste.

HoLaPress Communicatie biedt geschikt bevonden kandidaten naast een goed inkomen (basissalaris met bonus) een uitstekende werksfeer en een toekomst in een sector met grote mogelijkheden.

Het Facilitair Journaal zit in zijn 15de jaargang, maakt deel uit van een marktbenadering met kenniscentrum, opleidingen, vakbeurs en congres op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer.

HoLaPress Communicatie is een dynamisch bedrijf, dat vanaf 1998 communicatie op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer aanbiedt. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en telt ruim 20 medewerkers.

Belangstelling voor deze vacature?
Reageer

Telemarketeer

De nieuwe telemarketeer gaat de verdere commerciële uitbouw van het Kenniscentrum voor facilitair management en gebouwbeheer ondersteunen. Naast abonnementenwerving behoort daartoe het interesseren van bedrijven voor adverteren. Het Kenniscentrum maakt deel uit van een marktbenadering met een eigen vaktijdschrift (Facilitair Journaal), opleidingen, vakbeurs en congres op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. 

Van kandidaten verwachten wij naast een goede telefoonstem ook een commercieel gevoel. Ervaring met telemarketing strekt tot voordeel, maar zonder is beslist niet onoverkomelijk.

De werkzaamheden van kandidaten bestaan hoofdzakelijk uit het telefoneren met potentiële klanten. Daarvoor stelde HoLaPress Communicatie een zeer uitgebreid adressenbestand samengesteld. Daarnaast zijn de aangesproken op de hoogte als gevolg van intensieve communicatie. 

Wij bieden kandidaten:
• Basissalaris met commissie; daardoor kan de beloning tot boven een gemiddeld salaris oplopen.
• Gunstige werktijden (tijdens kantooruren en vrij tijdens schoolvakanties)
• Prettige werksfeer, goede begeleiding en gunstige arbeidsomstandigheden.

HoLaPress Communicatie is een dynamisch bedrijf, dat vanaf 1998 communicatie op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer aanbiedt. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en telt ruim 20 medewerkers.

Belangstelling voor deze vacature?
Reageer

Administratieve kennisverwerker

Deze medewerker werkt voor de websites van het vakblad Riolering en het Kenniscentrum voor facilitair management en gebouwbeheer; en het vakblad Facilitair Journaal. De werkzaamheden zijn naast administratief ook inhoudelijk van aard. Dit laatste onder supervisie van hoofdredacteuren en uitgever, en in samenwerking met collega’s, die verantwoordelijke zij voor commercieel relatiebeheer, webbouw en vormgeving.

Tot de werkzaamheden behoren onder meer secretariaat, invulling van de agenda, redactionele ondersteuning, congresondersteuning, adressenbeheer en bijhouden inhoudelijke databestanden. Deze zijn steeds gericht op de inhoudelijke kant van de vakbladen en de kenniscentra.

Van kandidaten verwachten wij naast een goede telefoonstem en nauwkeurigheid, dat zij leergierig zijn. Waarmee zij bereid zijn om kennis en informatie op de vakgebieden te verzamelen. Daarnaast dat zij meedenken, zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn. Als zij daarnaast een commerciële gevoel hebben, pleit dat erg in hun voordeel.

Wij bieden kandidaten:
• Goed salaris voor administratieve medewerkers.
• Gunstige werktijden (kantooruren)
• Prettige werksfeer en fijne arbeidsomstandigheden.

HoLaPress Communicatie is een dynamisch bedrijf, dat in 1994 begon met het vakblad Riolerring uit te geven en vanaf 1998 communicatie op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer aanbiedt. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en telt ruim 20 medewerkers.

Belangstelling voor deze vacature?
Reageer

Administratief medewerker

Deze medewerker zorgt voor onder meer voor administratieve ondersteuning van diverse afdelingen, receptionele werkzaamheden en adressenbeheer. Omdat HoLaPress Communicatie een kleine afdeling Administratie heeft, is er geen vastomlijnd takenpakket, maar juist een veelzijdig, flexibel takenpakket.

Van kandidaten verwachten wij naast een goede telefoonstem ook nauwkeurigheid. Wij verwachten van hen, dat zij van aanpakken weten, geen angst hebben om de telefoon aan te pakken, meedenken, zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn. Als zij daarnaast een commerciële gevoel hebben, is dat erg in hun voordeel.

Wij bieden kandidaten:
• Gangbaar salaris voor administratieve medewerkers.
• Gunstige werktijden (kantooruren)
• Prettige werksfeer en fijne arbeidsomstandigheden.

HoLaPress Communicatie is een dynamisch bedrijf, dat vanaf 1998 communicatie op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer aanbiedt. Het bedrijf bestaat sinds 1994 en telt ruim 20 medewerkers.

Belangstelling voor deze vacature?
Reageer

Redacteur Facilitair Journaal

Ter uitbreiding van het redactionele team van het Facilitair Journaal en het Kenniscentrum voor facilitair management en gebouwbeheer zoekt HoLaPress Communicatie in Valkenswaard een

Redacteur Facilitair Journaal (40 uur)

Het Facilitair Journaal verschijnt iedere 14 dagen in magazineformaat. Verspreiding gebeurt zowel op basis van abonnementen als controlled circulation. Naast schriftelijk wordt het vaktijdschrift digitaal verspreid onder meer dan 50.000 geregistreerde bezoekers van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, via de sociale media en verschillende websites van de uitgeverij.

Het Facilitair Journaal en het Kenniscentrum hebben een eigen nieuwsbank voor de 138 dossiers in het Kenniscentrum en de 138 soorten Bijlagen van het Facilitair Journaal. De eerste worden permanent aangevuld, de laatste verschijnen naar behoefte. Het Facilitair Journaal en het Kenniscentrum bestaan zelfstandig naast de jaarlijkse vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer, waarvan in januari 2020 de 22ste editie plaatsvindt.

HoLaPress Communicatie begin in 1994 als uitgever van het vakblad Riolering en ontwikkelde zich vanaf dat moment tot een organisatiebureau-uitgeverij met bijna vaste 20 medewerkers en tientallen free-lance medewerkers.

 

Wat zoeken wij?
Dat de kandidaat-redacteur enthousiast, professioneel en collegiaal is, nemen wij zonder meer aan. Dat deze voldoende journalistiek onderlegd is, gevoel voor taal heeft en over de benodigde schrijfkwaliteiten beschikt, vinden wij vanzelfsprekend.

Daarom zijn wij op zoek naar een redacteur, die ook commercieel gevoel heeft, flexibel en ondernemend is, initiatief toont, gevoel voor het vakgebied van facilitair management en gebouwbeheer heeft, journalistiek van aanpakken weet en met no-nonsense instelling zijn werk doet.

Ervaring is daarbij beslist een voordeel, maar instelling en gekwalificeerdheid zijn minstens zo belangrijk, zodat kandidaten met weinig ervaring uitdrukkelijk zijn uitgenodigd.

 

Wat wij bieden
Vanzelfsprekend bieden wij een marktconform salaris, een fijne, collegiale sfeer en dito werkomstandigheden. Daarnaast bieden wij een werkkring met uitstekend carrièreperspectief, een journalistieke uitdaging in een markt, waarin communicatief nog veel te bereiken valt, en veel vrijheid om journalistieke ideeën ondernemend tot uitvoering te brengen.

Deze functie is in eerste instantie tijdelijk tot 1 juli 2020, Bij gebleken belangstelling zal deze worden verlengd.

 

De functie-inhoud
De werkzaamheden lopen zeer sterk uiteen. Naast het schrijven van teksten, mailings en nieuwsberichten bestaan deze uit het eindredigeren van teksten van derden, het organiseren van communicatie naar de doelgroepen toe, het aansturen van collega’s (opmaak, secretariaat, administratief) en free-lancers, en het organiseren van journalistieke randactiviteiten, zoals het ingericht houden van een beeldarchief, begeleiding van de opmaak of het ontwikkelen van eenmalige uitgaven, zoals jaarboeken en speciale uitgaven. Dit alles onder leiding van de hoofdredacteur-uitgever van de Bijlagen.

Belangstelling voor deze vacature?
Reageer

//